Groot nieuws uit Enschede: 'Twente bereikt akkoord en is gered van faillissement'

Groot nieuws uit Enschede: 'Twente bereikt akkoord en is gered van faillissement'

17-07-2018 21:42
339

Uitstekend nieuws voor FC Twente: na wekenlang onderhandelen heeft de club een akkoord bereikt met de gemeente Enschede. Dankzij de steun van de gemeente én een miljoeneninjectie van investeerders, gaat de club níet failliet.

Dat meldt TC Tubantia dinsdagavond. Volgens de regionale krant is er zelfs geld voor nieuwe spelers doordat een dertigtal bedrijven met miljoenen over de brug komt.

Afgesproken is dat Twente twee jaar lang geen rente en aflossing hoeft te betalen aan de gemeente. Enschede komt de club daarmee in totaal voor vier miljoen euro tegemoet. Na de vakantie gaan de Tukkers met investeerders, schuldeisers en gemeente werken aan een pan voor schuldsanering.

De sponsors eisten aanvankelijk dat de gemeente ook nog een extra garantstelling van zeven miljoen zou afgewezen, maar daar was geen politiek draagvlak voor. Enschede heeft Twente al zeventien miljoen geleend en staat bovendien voor 8,4 miljoen garant. Het gesteggel duurde zes weken, maar de sponsors hebben de eis nu laten vallen.

De noodzaak voor een garantstelling zou ook minder groot zijn, omdat een schikking in de maak is met spelersmakelaar Mathias Bunge. Die heeft nog 6,3 miljoen tegoed van FC Twente. Het gaat om een nabetaling inzake de transfer van de Mexicaan Jesus Corona.