FC Twente krijgt miljoenen van 'Noabers': Met volle kracht vooruit

FC Twente krijgt miljoenen van 'Noabers': "Met volle kracht vooruit"

18-07-2018 09:18
147

FC Twente bevestigt dat er een akkoord is bereikt met de gemeente Enschede over een miljoeneninjectie. Algemeen directeur Erik Velderman is blij met dat nieuws.

Naast hulp van de gemeente Enschede is een groep Twentse investeerders bereid om een bedrag van maximaal veertien miljoen euro in de club te pompen. De groep opereert onder de vlag van 'Noabers' en 'verleent een naar aandelen converteerbare lening aan de club'.

"Deze steun voor FC Twente is een ongekende bundeling van krachten in onze regio en daar mag eenieder trots op zijn", vertelt Velderman op de clubsite van Twente. "Er is nog veel werk aan de winkel, maar met deze steun kunnen de technische mensen met volle kracht vooruit. Alles moet erop gericht zijn dat we met FC Twente zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie."

"FC Twente begrijpt dat het geduld van velen de afgelopen tijd op de proef is gesteld. Het proces waarin we met alle partijen zaten, vergde echter alle zorgvuldigheid, ook wat betreft de communicatie. Gelukkig is het geduld beloond. De steun en de loyaliteit die de club heeft mogen ontvangen, hebben we als hartverwarmend ervaren."