Heerenveen bevestigt transfergeruchten en presenteert nieuwe aanwinst

Heerenveen bevestigt transfergeruchten en presenteert nieuwe aanwinst

18-07-2018 12:16
43

SC Heerenveen heeft de transfer van Rodney Kongolo afgerond. De jongere broer van Terence Kongolo is woensdagmiddag officieel gepresenteerd door de Friezen. 

De twintigjarige jeugdinternational van Oranje komt over van Manchester City en tekent voor vier seizoenen. "Rodney is een goede allround en moderne middenvelder die op meerdere posities kan spelen", karakteriseert technisch manager Gerry Hamstra zijn nieuwe aanwinst in gesprek met de clubsite. "Hij is een waardevolle versterking voor ons middenveld, waardoor we nog meer opties krijgen binnen onze selectie." Kongolo moet de ernstig geblesseerde aanvoerder Stijn Schaars vervangen op het middenveld.

Heerenveen moet nog wachten totdat de FIFA groen licht geeft voor de transfer, maar hoopt Kongolo zo snel mogelijk aan de selectie toe te voegen. Kongolo doorliep, net als broer Terence, de jeugdopleiding van Feyenoord, maar besloot in de zomer van 2016 naar Manchester City te vertrekken. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis bij League One-club Doncaster Rovers.