Laatste afrekening van Derksen met 'ongelooflijk dom' RTL: 40.000 euro

Laatste afrekening van Derksen met 'ongelooflijk dom' RTL: "40.000 euro"

18-07-2018 14:09
113

Johan Derksen heeft voor de camera van EenVandaag nog één keer hard uitgehaald naar de directie van RTL. De analist vindt het 'ongelooflijk dom' dat de leiding van de zender niet heeft voorkomen dat hijzelf, René van der Gijp en Wilfred Genee deze zomer naar Veronica overstappen. 

"Het is zo dom van dat RTL om ons te laten lopen. Ik zal je vertellen: het was lachwekkend. Het ging geloof ik om 40.000 euro per jaar, dat wij erbij wilden hebben, want wij zijn een garantie voor goede kijkcijfers", aldus Derksen.

"Wij vonden dat we heel redelijk waren, maar zij deden net alsof we ze een oneerbaar voorstel deden. Erland Galjaard heeft steeds in de directie gezegd dat wij bluffen en dat John de Mol ons niet wil hebben. Ik ken John heel goed, zei hij. Die directie heeft daar zijn oren naar laten hangen, dus eigenlijk heeft Erland ons weggejaagd."

Afgelopen zondag waren Derksen, Van der Gijp en Genee voor de allerlaatste keer te zien op RTL4. In augustus beginnen zij op Veronica aan een nieuw seizoen van talkshow VI