Weijland verlaat Ajax: 'Ik zal voor altijd trots zijn dat ik de eerste was'

Weijland verlaat Ajax: 'Ik zal voor altijd trots zijn dat ik de eerste was'

18-07-2018 19:30
49

Koen Weijland, twee jaar geleden de eerste eSporter ooit onder contract van een Eredivisie-club, verlaat Ajax. Dat hebben Weijland (25) en Ajax woensdagavond bekendgemaakt.

De eSport-scene nam twee jaar geleden een enorme vlucht en Ajax speelde daarop in door voormalig Nederlands kampioen Weijland vast te leggen. Daarmee was de Amsterdamse club de eerste in Nederland die het aandurfde een gamer prof te maken. Sindsdien is het aantal clubs met een eSporter, zowel in Nederland als daarbuiten, enorm gegroeid. Het heeft onder meer tot de komst van de E-Divisie geleid.

Weijland leidde de Ajax-equipe, later versterkt met Dani Hagebeuk, onder meer op toernooien in binnen- en buitenland. Hij won de Sampdoria eSports Cup en bereikte in 2017 de halve finale van het WK voor clubs in Londen. Nu, na twee jaar, komt er een einde aan de samenwerking tussen Weijland en Ajax. 'Na twee prachtige jaren scheiden onze wegen', meldt Ajax. 'Je was onderdeel van de start van ons eSports-avontuur en wensen je het allerbeste in de toekomst!'

Weijland zelf neemt ook met pijn in het hart afscheid: "Ik zal voor altijd trots zijn dat ik de eerste eSporter ooit ben van Ajax", vertelt hij. "Ik wil deze prachtige club, alle medewerkers, spelers en supporters bedanken voor het vertrouwen en de wederzijdse liefde. Samen hebben we Ajax eSports opgebouwd en geweldige tijden beleefd."

"De club zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben, maar voor mij is de tijd gekomen om te stoppen als eSporter van Ajax en me volledig te richten op mijn YouTube en presentatie-ambities", besluit Weijland, die op zijn eigen kanaal inmiddels meer dan 115.000 abonnees heeft.

Weijland vervulde bij Ajax ook diverse presentatierollen bij Ajax TV

Twee jaar geleden presenteerde Van der Sar de eerste eSport-prof van Ajax