Overmars: 'Ik weet hun intenties, maar de Spaanse kranten staan er vol mee'

Overmars: 'Ik weet hun intenties, maar de Spaanse kranten staan er vol mee'

18-07-2018 21:11
99

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt worden nadrukkelijk aan transfers gelinkt, maar Marc Overmars doet er alles aan om de selectie van Ajax intact te houden. De directeur spelersbeleid vindt het 'lastig te zeggen' of de Amsterdammers zélf nog de markt opgaan.

"Je kan stellen dat het klaar is, maar dan breekt een dag later een speler zijn been, en verandert de situatie weer", vertelt Overmars aan Voetbal International. "Ik hoop dat het allemaal niet nog een keer gaat gebeuren (vorige week liep Hassane Bandé een zware blessure op, red.), maar dat kun je nu niet met zekerheid zeggen."

Overmars deed deze zomer uitstekende zaken met onder meer de komst van Daley Blind en Dusan Tadic. Voor spelers als De Ligt en De Jong is dat een stimulans om te blijven, stelt hij. "Dat denk ik wel. Ik weet hun intenties, maar het blijft tegelijkertijd ook doorgaan. De Spaanse kranten staan er elke dag vol mee. Ons standpunt is duidelijk en we hebben aangegeven: de groep willen we bij elkaar houden. Daar doen we alles voor."

Het lijkt nu tijd voor Ajax om te oogsten. "Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn, maar ik temper al het positivisme", zegt Overmars. "Dat zit niet in mijn persoon. Ik snap dat de verwachtingen hoog zijn, maar die moeten we nog wel zien waar te maken."