Van Geel: 'Sneijder vroeg om te jennen: 'per maand?' Hij stond direct bij mij'

Van Geel: 'Sneijder vroeg om te jennen: 'per maand?' Hij stond direct bij mij'

18-07-2018 23:06
62

Martin van Geel vindt dat de 'structurele ontevredenheid' bij spelers steeds moeilijker te handelen is. De technisch directeur van Feyenoord haalt Bruno Martins Indi aan als voorbeeld en kijkt ook naar Mino Raiola.

"Ik herinner me dat Bruno Martins Indi zijn contract verlengde. Vrouw en kind kwamen mee voor de ondertekening. Hij wist niet hoe hij het had", zegt Van Geel in een interview met Voetbal International. "Dat hij ooit zo veel geld kon verdienen! Slingers aan de wand, fles champagne op tafel."

"Drie weken later gaat hij voor het eerst naar het Nederlands elftal. Daar vraagt Wesley Sneijder: 'En Bruno, wat verdien jij nou?' Bruno noemt het bedrag en Sneijder zegt, vooral om hem te jennen: 'Per maand?' Al direct stond Bruno weer bij mij voor de deur… ", aldus Van Geel. "Soms denk ik er maar niet te veel bij na wat er inmiddels wordt verdiend. Ik heb die hele explosie voor mijn ogen zien plaatsvinden."

Zo verdient zaakwaarnemer Mino Raiola met één transfer de halve jaarbegroting van Feyenoord. "Absurd. Er zijn mensen die daar heel wat meer voor moeten doen en heel wat meer verantwoording voor moeten dragen. Toch heb ik er ook respect voor. Ik zie Mino nóg komen in 1997. We haalden Marino Promes van Haarlem naar Willem II. Raiola spreekt acht talen vloeiend. Is ongelofelijk brutaal. Stapt overal binnen. Hij is in zekere zin toch een fenomeen."