'Goed nieuws voor Ajax: PSG-middenvelder wil niet verlengen, Barça ruikt bloed'

'Goed nieuws voor Ajax: PSG-middenvelder wil niet verlengen, Barça ruikt bloed'

19-07-2018 08:04
34

Paris Saint-Germain-middenvelder Adrien Rabiot lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een vertrek naar FC Barcelona. De 23-jarige Fransman wordt al langere tijd gevolgd door de Catalanen en wil zijn aflopende contract niet verlegen, meldt Mundo Deportivo donderdagochtend.

Volgens het Spaanse medium heeft Rabiot al meerdere aanbiedingen van PSG ontvangen, die hij echter allemaal terzijde heeft geschoven. De middenvelder behoorde deze zomer niet tot de WK-selectie van wereldkampioen Frankrijk en lijkt vastbesloten om zich in Barcelona in de kijker van Les Bleus te spelen. Vertegenwoordigers Pep Segura en Eric Abidal zouden zich al in Parijs hebben gemeld om met PSG-collega Antero Henrique over een transfer van Rabiot te praten.

Het nieuws vanuit Parijs lijkt positief uit te pakken voor Ajax. Barcelona zit al langere tijd achter Ajacied Frenkie de Jong aan, maar wist directeur spelersbeleid Marc Overmars er niet van te overtuigen om mee te werken aan een transfer. De Spaanse landskampioen haalde onlangs al een middenvelder binnen in de persoon van de Braziliaan Arthur. Wanneer ook Rabiot naar Camp nou zou verhuizen, lijkt de komst van De Jong (voorlopig) een stuk minder prioriteit te hebben.