Hoofd opleiding Ajax kondigt koerswijziging aan: 'Dat zal minder nodig zijn'

Hoofd opleiding Ajax kondigt koerswijziging aan: 'Dat zal minder nodig zijn'

19-07-2018 10:08
54

Ajax zag de afgelopen jaren diverse toptalenten naar het buitenland vertrekken, maar haalde zélf ook spelers op jonge leeftijd naar Amsterdam. Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali denkt dat dat in de nabije toekomst minder vaak gaat gebeuren.

"Het klopt dat wij zelf ook spelers op jonge leeftijd uit het buitenland halen", vertelt Ouaali aan Voetbal International. Onder meer Kasper Dolberg wist op die manier het eerste elftal te bereiken. "In de afgelopen periode zijn dat er veel geweest. Aangezien we een paar jaar geleden de A2-junioren hebben weggehaald, hadden we te maken met een overbruggingsperiode."

"Dat gat hebben we zo opgevuld, maar in de nabije toekomst zal dat minder nodig zijn", vervolgt Ouaali. "Ook als je bekijkt wat er vanuit de onder- en middenbouw aankomt. Grote talenten zijn altijd welkom vanuit het buitenland en dat zal zeker nog wel gebeuren, maar niet in de aantallen zoals in de voorbije jaren."

"Er stonden weer genoeg topclubs in de rij, maar blijkbaar hebben de talenten vertrouwen in het pad bij Ajax", aldus Ouaali. "Dat plan is voor iedereen helder. Soms lees ik dat van vertrokken spelers, dat ze bij Ajax een plan misten. Maar dat is onzin. Als je zestien jaar bent, vanuit de middenbouw naar de bovenbouw gaat, dan is het heel simpel. Goed genoeg is oud genoeg. Ofwel: als je er klaar voor bent, krijg je de kans."