Ajax wint niet in Engeland: fraaie goal Van de Beek niet genoeg bij rentree Blind

19-07-2018 16:52
232

Ajax heeft een oefenduel met Wolverhampton niet winnend weten af te sluiten. In Engeland eindigde het vriendschappelijke treffen in 1-1.

Ajax begon met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt als centraal verdedigingsduo aan het oefenduel met de Engelse formatie. De eerste helft leverde niet overdreven veel spektakel op en leek dan ook doelpuntloos te gaan eindigen, tot Donny van de Beek daar in de blessuretijd verandering in bracht. Na een dribbel van Noa Lang ging de middenvelder van Ajax de zestien in en rondde hij op fraaie wijze af: 0-1.

Aan het begin van de tweede helft ging De Jong naar de kant. Aanwinst Daley Blind viel in en maakte zo zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer bij Ajax. Buiten een aantal kleine kansen voor beide ploegen gebeurde er weinig in Walsall, tot Nicolas Tagliafico een kwartier voor tijd een onhandige overtreding beging in de eigen zestienmeter. Wolverhampton-sterkhouder Ruben Neves verschalkte André Onana vanaf de strafschopstip.

Ook invallers Dani de Wit, Kaj Sierhuis en Victor Jensen wisten in de slotfase niet hun stempel te drukken, waardoor het oefenduel in 1-1 eindigde. Woensdag wacht de eerste echte test voor de ploeg van Erik ten Hag. Dan is Sturm Graz de tegenstander in de race om een ticket voor de Champions Leauge.