Liverpool maakt transfer Alisson wereldkundig: Braziliaan duurste doelman ooit

Liverpool maakt transfer Alisson wereldkundig: Braziliaan duurste doelman ooit

19-07-2018 23:03
63

Liverpool heeft eindelijk zijn gewenste nieuwe doelman binnen. Alisson Becker komt voor een recordbedrag over van AS Roma.

De 25-jarige Alisson keepte zich afgelopen seizoen in de kijker bij AS Roma. De Italiaanse club haalde hem in de zomer van 2016 naar Europa, maar in zijn eerste seizoen was de Braziliaan tweede keus achter Wojciech Szczesny. Het afgelopen jaar greep Alisson zijn kans. Mede dankzij zijn uitstekende optredens haalde Roma de halve finale van de Champions League, waarin uitgerekend Liverpool aan het langste eind trok.

Ook bij het Braziliaanse elftal groeide Alisson uit tot onbetwiste eerste keeper, voor Ederson Moraes van Manchester City. Bij Liverpool moet hij een oplossing bieden voor het keepersprobleem, dat werd in de Champions League-finale nog maar eens pijnlijk duidelijk. Loris Karius gaf de wedstrijd tegen Real Madrid uit handen met twee grote blunders.

Liverpool was naar verluidt niet de enige geïnteresseerde club, maar was bereid om ver te gaan. Roma ontvangt een basisbedrag van 62,5 miljoen euro, bevestigt de Serie A-club. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 72,5 miljoen. Daarmee is Alisson de duurste keeper ter wereld.