Mourinho trapt op de rem na sterk optreden Chong: 'Hoort thuis in de opleiding'

Mourinho trapt op de rem na sterk optreden Chong: 'Hoort thuis in de opleiding'

20-07-2018 10:54
76

Tahith Chong maakte veel indruk tijdens het oefenduel van Manchester United met het Mexicaanse Club América. Manager José Mourinho ziet toekomst in de Nederlander, maar trapt ook op de rem.

"Het plan is om hem zoveel mogelijk met ons mee te laten trainen", vertelt Mourinho aan The Manchester Evening News. "Dat bespoedigt zijn ontwikkeling, maar hij moet spelen waar hij thuishoort. Hij moet spelen in de opleiding en zich fysiek ontwikkelen, want op dat vlak is hij er nog niet klaar voor", aldus de Portugees.

Chong was in de Verenigde Staten betrokken bij de goal van Juan Mata. "Technisch is hij heel goed, tactisch begrijpt hij het spelletje en zijn positiespel is goed, maar wanneer het fysiek wordt komt hij in de problemen. Hij is nog breekbaar, het is nog een kind." Toch onderschrijft Mourinho het potentieel van de achttienjarige buitenspeler. "Het talent is daar, de persoonlijkheid is daar. Hij heeft passie en de nederigheid om te leren, dus dit is een geweldige ervaring voor hem. "

Mourinho sluit niet uit dat Chong komend seizoen bovendien minuten gaat maken in bijvoorbeeld bekerduels. "Hij is een van de goede talenten die wij hebben. Niet voor vandaag, maar voor morgen."