Kanttekening bij mogelijke Feyenoord-rentree Clasie: 'Vooral in het mentale'

Kanttekening bij mogelijke Feyenoord-rentree Clasie: 'Vooral in het mentale'

Gepubliceerd: vrijdag 20 juli 2018 om 11:10vr 20-07-2018 om 11:10

Jordy Clasie wil dolgraag terugkeren bij Feyenoord en technisch directeur Martin van Geel onderzoekt de mogelijkheden. Pierre van Hooijdonk is enthousiast, maar plaatst ook een kanttekening. De middenvelder speelde weinig de voorbije jaren.

"Meer dan in het fysieke zit mijn twijfel vooral in het mentale", zegt de oud-Feyenoorder in het Algemeen Dagblad. "Het doet wat met een speler, niet kunnen voetballen, wéér revalideren, er maar een beetje bij hangen. Je raakt gefrustreerd. Hoe verwerk je dat? Maar als ik het voor het zeggen had bij Feyenoord, zou ik me daardoor niet laten leiden. Hij is voor de Eredivisie een prima speler."

Van Hooijdonk ziet wel een gevaar voor het 'nieuwe' middenveld van de Rotterdammers. "Aangezien El Ahmadi weg is en ook Tonny Vilhena waarschijnlijk zal vertrekken, krijg je met de eventuele komst van Clasie wel een heel ander middenveld. Minder fysiek. Clasie en Yassin Ayoub lijken in zekere zin wel wat op elkaar. Maar ik zou hem er altijd bij halen. Ook omdat die jongen heel graag wil."

"Clasie lijkt me het type dat het liefst gewoon in Nederland voetbalt. En wat is voor hem mooier dan dat hij de komende jaren bij Feyenoord speelt, de club waar hij gek op is en waar hij met zijn mentaliteit uitstekend past? Clasie is een pure versterking. Geen twijfel over mogelijk."

Poll

Stelling: Feyenoord moet Clasie terughalen

(3824 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws