De Visser langs de lijn bij de eredivisionist: 'Mijn tips werden weggemoffeld'

De Visser langs de lijn bij de eredivisionist: 'Mijn tips werden weggemoffeld'

21-07-2018 23:34
45

Eén van de aanwezigen bij het oefenduel tussen Willem II en Alkhor Club (0-0) op zaterdagmiddag was Piet de Visser. De hoogbejaarde scout van Chelsea koestert warme gevoelens voor de Tricolores. De Visser denkt dat technisch directeur Joris Mathijsen goed werk levert bij Willem II. 

"Ik zie wel een aantal positieve punten", aldus De Visser voor de camera van het Brabants DagbladIn het verleden was hij zeven jaar werkzaam in Tilburg. "De aanwinst Pol Llonch bevalt me zeer goed."

Met de komst van de Spaanse middenvelder en de andere nieuwelingen van Willem II heeft De Visser niets te maken. "Nee, nee. Mathijsen is een uitstekende technisch directeur, hij is de man die dat doet. Hij stelt de trainers aan en stelt de selectie samen."

"Maar: ik ben natuurlijk een echte Willem II-man. Daarom ben ik hier ook. Jarenlang heb ik weleens een tip willen gegeven - en die werden altijd weggemoffeld. Angst, of weet ik wat. Ik wil me er echt niet mee bemoeien, want ik ben scout voor Chelsea, daar heb ik mijn handen aan vol. Mathijsen heeft vanaf het begin contact met mij gezocht, we zijn on speaking terms. Dat is goed. Ik voel me dan ook wat meer betrokken."