Update: Norwich maakt melding van komst Krul: 'Voelt als een nieuwe start'

Update: Norwich maakt melding van komst Krul: 'Voelt als een nieuwe start'

24-07-2018 18:14
17

Tim Krul lijkt een nieuwe club te hebben gevonden. De Haagse doelman kan voor twee jaar tekenen bij Norwich City, meldt de Engelse regionale krant The Shields Gazette. Alleen de medische keuring kan de overgang nog in de weg staan.

Het contract van de dertigjarige Krul bij Brighton & Hove Albion liep deze zomer af. De achtvoudig international van het Nederlands elftal kon verlengen, maar wilde niet langer tweede viool spelen achter Matt Ryan.

Bij Norwich hoopt Krul zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Na een zware knieblessure verloor hij zijn basisplaats bij Newcastle United, waarna ook een huurperiode bij Ajax geen soelaas bood. AZ gaf hem vervolgens de kans om minuten te maken, waarna hij in de zomer van 2017 de overstap maakte van Newcastle naar Brighton.

Daar was Krul zoals gezegd de stand-in van Ryan. Met Norwich komt hij komend seizoen uit in het Championship.

Update 24/7 16.12: Krul gaat inderdaad aan de slag bij Norwich City. De Telegraaf bevestigt de overstap van de Nederlandse doelman dinsdag. Krul is al medisch gekeurd bij The Canaries en signeert een verbintenis tot medio 2020. 

Update 24/7, 18.14: Norwich City heeft nu ook de komst van Tim Krul bekendgemaakt. De Nederlandse doelman gaat spelen met rugnummer 1, zo is op te maken uit een video op Twitter. "Het voelt als een nieuwe start in mijn carrière. Ik kan niet wachten om weer te laten zien wat ik waard ben op het veld", laat Krul weten.