Van Leeuwen: 'Feit dat spelersbudget lager is dan mij werd voorgespiegeld'

Van Leeuwen: 'Feit dat spelersbudget lager is dan mij werd voorgespiegeld'

24-07-2018 07:24
45

FC Twente heeft na het akkoord met de gemeente en investeerders eindelijk geld om te investeren in de spelersgroep. Een week later is het nog altijd wachten op de eerste aanwinst, ook tot frustratie van Ted van Leeuwen.

De technisch directeur verwacht op korte termijn geen scheepslading nieuwe spelers. "Je kunt je geld maar één keer uitgeven en als je het verkeerd doet, heb je daar het hele seizoen last van en het jaar daarna ook nog", zegt hij tegen TC Tubantia.

"Feit is dat het spelersbudget lager is dan mij werd voorgespiegeld toen ik hier naar toe werd gelokt", vertelt een openhartige Van Leeuwen. "Feit is ook, dat er, ondanks alle problemen, al transfers voorbereid hadden kunnen worden in de periode dat ik hier nog niet was. Dat is niet gebeurd. Dat komt doordat hier mensen aan de leiding zitten zonder kennis van de voetbalwereld."

Directeur Erik Velderman zei dat het spelersbudget nu 4,5 miljoen bedraagt, het hoogste in de Keuken Kampioen Divisie.Volgens Van Leeuwen is er echter minder te besteden dan iedereen denkt. "Ik wil niet alleen voor de korte termijn bezig zijn, maar ook waarde creëren voor FC Twente. Met AZ als voorbeeld. Dus talentvolle spelers halen en die voor minstens drie jaar laten tekenen om ze vervolgens voor veel geld te kunnen doorverkopen."

Dat kan echter niet omdat Twente slechts voor twee jaar is gedekt met de hulp van investeerders. "Sommige jongens, die we graag zouden halen, haken ook om die reden af." Anderen wachten juist op een betere aanbieding. "Dat snap ik wel, maar voor ons is dat lastig. Want tijd begint een factor te worden."