'Henry verlaat Rode Duivels: Arsenal-icoon wordt manager van Engelse club'

'Henry verlaat Rode Duivels: Arsenal-icoon wordt manager van Engelse club'

24-07-2018 08:55
18

Thierry Henry vertrekt als assistent bij de Belgische nationale ploeg. Volgens The Daily Star is de Fransman op weg naar Aston Villa, waar hij voor het eerst op eigen benen gaat staan. De gewezen topspits zou al een mondeling akkoord hebben met de Championship-club.

Aston Villa had al enige tijd een oogje op Henry, maar lijkt nu dus door te pakken. De assistent van Roberto Martinez bij de Rode Duivels moet de opvolger worden van Steve Bruce. Aston Villa hoopt met Henry snel weer de stap naar de Premier League te zetten.

Wedden

Meer odds

Onlangs zette Henry zijn samenwerking met Sky Sports al stop, omdat hij zich op zijn trainerscarrière wil richten. Dat lijkt dus een voorteken te zijn geweest. Als de Fransman daadwerkelijk voor Aston Villa kiest, moet de Belgische voetbalbond op zoek naar een nieuwe assistent.

Aston Villa en Henry moeten de deal nog wel afronden, maar de clubicoon van Arsenal gaf dus al wel zijn woord. Pas als hij meer duidelijkheid heeft over het transferbudget en zijn salaris, wil hij definitief tekenen. Een doorbraak wordt in de komende dagen verwacht.