AZ slaat grote slag: begeerd toptalent (17) tekent alweer tweede profcontract

AZ slaat grote slag: begeerd toptalent (17) tekent alweer tweede profcontract

24-07-2018 12:29
48

AZ staat op het punt om het contract van toptalent Jasper Schendelaar te verlengen. De Alkmaarse club meldt dat het een mondeling akkoord heeft bereikt met de zeventienjarige doelman. Het wordt al de tweede keer dat het toptalent een profcontract signeert.

Het huidige contract van Schendelaar zou in de zomer van 2019 aflopen. Na gesprekken tussen club en speler is besloten om het contract van de keeper met drie jaar te verlengen en een optie voor twee extra seizoenen op te nemen in de verbintenis. 

Schendelaar wordt gezien als een van de grootste keeperstalenten van Nederland. Op vijftienjarige leeftijd (!) maakte hij zijn officieuze debuut voor de Alkmaarse hoofdmacht en op zestienjarige leeftijd tekende hij een profcontract bij AZ. Afgelopen seizoen kwam hij elf keer in actie voor de beloften van AZ.

In 2016 onthulde Schendelaar dat Ajax hem meermaals de kans heeft geboden om in Amsterdam een contract te tekenen, maar hij bleef AZ trouw. Ook Arsenal was eerder geïnteresseerd in de Nederlandse doelman.