Neymar opvallende afwezige onder tien genomineerden voor FIFA-award

Neymar opvallende afwezige onder tien genomineerden voor FIFA-award

24-07-2018 18:39
68

De FIFA heeft de tien genomineerden bekendgemaakt voor The Best FIFA Men's Player 2018. Opvallende afwezige is Neymar, die Paris Saint-Germain naar het kampioenschap leidde, maar tevens lang geblesseerd was en met Brazilië geen succes had op het WK.

Cristiano Ronaldo, de winnaar van 2017, behoort wél tot de kanshebbers. De 33-jarige Portugees moet het opnemen tegen Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Harry Kane, Kylian Mbappé, Lionel Messi, Luka Modric, Mohamed Salah en Raphaël Varane, de enige verdediger op de lijst.

Wedden

Meer odds

De winnaar komt voor de helft tot stand op basis van stemmen van aanvoerders en bondscoaches. De andere vijftig procent wordt bepaald door stemmen van fans en media. Ronaldo, die onlangs de overstap maakte naar Juventus, legde met Real Madrid opnieuw beslag op de Champions League. Op het WK strandde hij met Portugal in de achtste finales.

Met Varane, Griezmann en Mbappé zijn er drie spelers van wereldkampioen Frankrijk geselecteerd. Van die drie veroverde Varane met Real ook nog de Champions League, terwijl Griezmann met Atlético Madrid de Europa League won. Modric is een teamgenoot van Varane en Ronaldo bij Real en werd al uitgeroepen tot beste speler van het WK.

De uitreiking van de award is op 24 september in Londen. Bij de FIFA-prijs wordt gekeken naar de prestaties van spelers tussen 3 juli 2017 en 15 juli 2018. Het WK telt dus net mee.