Verklaring Monchi over mislopen Malcom: 'Overwegen juridische stappen te nemen'

Verklaring Monchi over mislopen Malcom: 'Overwegen juridische stappen te nemen'

24-07-2018 20:38
64

AS Roma zit niet lang bij de pakken neer nu het Malcom is misgelopen. Nu de Braziliaan op het laatste moment naar FC Barcelona is vertrokken, richten de Romeinen de pijlen op vijf andere kandidaten.

Suso, Domenico Berardi, Leon Bailey, Florian Thauvin en Mikel Oyarzabal zijn in beeld in het Stadio Olimpico, meldt Sky Sport Italia. Zij dienen als alternatief voor Malcom, die dinsdag een vijfjarig contract tekende bij FC Barcelona na een bizarre ontknoping.

Technisch directeur Monchi van Roma heeft op de clubsite uitvoerig gereageerd op de gang van zaken. "Wat er gebeurd is met Malcom is makkelijk uit te leggen, maar moeilijker om te begrijpen", stelt de Spanjaard. "We begonnen de onderhandelingen met Bordeaux en de speler ongeveer een week geleden. Na drie, vier dagen van intensieve onderhandelingen, bereikten we gisteren een akkoord: met de speler, zijn zaakwaarnemer en Bordeaux."

"De deal was rond en de speler had toestemming om naar Rome te reizen voor de medische keuring", aldus Monchi. "Het vliegtuig zou om 21.00 uur vertrekken en landen om 23.00 uur. (...) Ik was dan ook verrast toen ik een belletje kreeg dat Malcom niet langer toestemming had om naar Rome te reizen." Dat had alles te maken met het bod van Barça, dat de aanbieding van Roma overtrof. Bordeaux was onvermurwbaar, toen Monchi de Fransen op het akkoord wees.

"Ik informeerde onze voorzitter en hij gaf mij groen licht om een beter aanbod te doen", vervolgt Monchi. "Dat was tegen mijn mening, maar hij stond erop." Een transfer van de Braziliaan leek daarna alsnog mogelijk, maar de Catalanen gingen óók een stapje verder. "Toen zei ik: genoeg. We wilden niet betrokken raken bij een veiling. We overwegen nu of we juridische stappen ondernemen."