PSV slaat diep in de tweede helft genadeloos toe en boekt grote oefenzege

PSV slaat diep in de tweede helft genadeloos toe en boekt grote oefenzege

24-07-2018 21:01
290

PSV heeft zijn vierde oefenwedstrijd van het seizoen met grote cijfers gewonnen. Het Griekse Olympiakos Piraeus kreeg in een verstikkend heet Uden een 4-0 nederlaag aan de broek.

Beide ploegen bleven lange tijd op 0-0 steken, maar diep in de tweede helft was het Luuk de Jong die de score opende. Wederom De Jong, Daniel Schwaab en Donyell Malen tilden de stand vervolgens naar 4-0.

Beide treffers van De Jong werden voorbereid vanaf de rechterkant. Eerst veroverde Gastón Pereiro de bal, waarna de Uruguayaan met links een panklare voorzet op het hoofd van De Jong afleverde. Vervolgens brak nieuwkomer Denzel Dumfries door over de rechterflank. De rechtsback legde breed en De Jong kon zijn tweede treffer binnentikken.

Een kwartier voor tijd tekende Schwaab met een kopbal de derde Eindhovense treffer aan. Malen nam het slotakkoord voor zijn rekening door al zijn bewakers te snel af te zijn en de bal koeltjes tegen het net te schuiven. PSV kan door de ruime zege met vertrouwen toewerken naar de laatste serieuze test van de voorbereiding. De regerend landskampioen neemt het op 28 juli op tegen Valencia. Op 4 augustus komt Feyenoord naar Eindhoven voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal.