Real Madrid liep blauwtje: 'Iedereen wil altijd het grootste. Doe ik niet aan mee'

Real Madrid liep blauwtje: 'Iedereen wil altijd het grootste. Doe ik niet aan mee'

24-07-2018 23:33
22

Julian Nagelsmann was deze zomer een belangrijke kandidaat om de nieuwe trainer van Real Madrid te worden, maar heeft vriendelijk bedankt voor de eer. De maandag 31 jaar oud geworden 'laptoptrainer' maakt het seizoen af als eindverantwoordelijke bij Hoffenheim en treedt over een jaar bij RB Leipzig in dienst.

Nagelsmann heeft ruim twee bijzonder succesvolle seizoenen in Hoffenheim achter de rug en wist zich met de dorpsclub zelfs te plaatsen voor de Champions League. Desondanks voelt hij zich nog niet rijp voor een stap naar het buitenland. "Dat zou ik niet in mijn gezinssituatie passen", vertelt Nagelsmann aan BILD. De trainersbelofte sluit echter niet uit dat hij op lange termijn wel een dergelijke stap gaat maken. "Ik heb de luxe dat ik pas 31 ben. Als mijn carrière zich zo blijft ontwikkelen als nu, krijg ik misschien nog wel een kans om zo'n grote club te trainen."

De jonge trainer vraagt zichzelf bovendien af of hij bij het grote Real Madrid zou passen. "In het 'FC-universum' is Real Madrid het grootste wat er is. Maar dat vind ik wel het probleem van de maatschappij, iedereen wil het maximale: een grotere auto of meer geld hebben dan de buren... Maar daar wil ik niet aan meedoen."