PSV slaat miljoenenbod af: 'Als ze me niet laten gaan, is het niet aan mij'

PSV slaat miljoenenbod af: 'Als ze me niet laten gaan, is het niet aan mij'

25-07-2018 07:54
50

Wat PSV betreft is een vertrek van Steven Bergwijn uitgesloten. In navolging van Jeroen Zoet en Luuk de Jong kan mogelijk ook de talentvolle vleugelaanvaller een nieuw contract signeren in Eindhoven. Dat meldt De Telegraaf woensdag. 

Het Franse Bordeaux was nadrukkelijk in de markt voor de twintigjarige Bergwijn. De Telegraaf weet dat de Franse club bereid was om het eigen transferrecord van 13,5 miljoen euro te verbreken om Bergwijn in te lijven. Bordeaux heeft een flinke smak geld te besteden: Malcom verkaste dinsdag voor circa 40 miljoen euro naar FC Barcelona.

Het prijskaartje dat PSV om de nek van Bergwijn heeft gehangen, is echter te gortig voor de Ligue 1-ploeg. De kampioen van Nederland bracht eerder al naar buiten dat de international minimaal twintig miljoen euro moet opleveren. Zelfs bij een megabod lijkt van een vertrek overigens geen sprake. PSV wil Bergwijn simpelweg niet kwijt. Dat weet de buitenspeler nu zelf ook.

Over de Franse belangstelling was Bergwijn woensdag in gesprek met De Telegraaf duidelijk. "Als PSV mij niet wil laten gaan, is het niet aan mij." Het contract van de buitenspeler loopt door tot medio 2021. PSV gaat mogelijk proberen om de verbintenis tussentijds open te breken en op te waarderen. 

Trainer Mark van Bommel benadrukte woensdagavond, na het oefenduel met Olympiakos (4-0), dat Bergwijn niet vertrekt. "Wij gaan Steven niet verkopen. Wij willen niemand verkopen."