Champions League-matchwinner uit 2003: Nog steeds een trotse Ajacied

Champions League-matchwinner uit 2003: "Nog steeds een trotse Ajacied"

25-07-2018 09:46
22

Het is vijftien jaar geleden, maar Tomás Galásek herinnert het zich nog goed: in 2003 was hij de man die Ajax vanaf de penaltystip naar de groepsfase van de Champions League schoot. De toenmalig captain van de Amsterdammers tekende in 2003 voor de winnende treffer tegen Grazer AK. 

"Mooie momenten zullen me altijd bijblijven. En dit was een bijzondere wedstrijd voor mij, omdat ik Ajax naar de Champions League hielp met een silver goal", blikt Galásek terug op de website van de NOS.

De silver goal - een regel die niet meer bestaat - hield in dat een doelpunt tijdens de eerste helft van de verlenging tot gevolg had dat het tweede deel van de verlenging niet meer gespeeld zou worden.

"Het was een rare en pijnlijke regel, die gelukkig niet meer bestaat", stelt Galásek. "Die ene keer met Ajax was het misschien mooi, maar een paar maanden later werd ik als international met Tsjechië door Griekenland uitgeschakeld in de halve finale van het EK. De silver goal viel toen in de laatste seconde van de eerste helft van de verlenging."

Trots
Hij koestert nog veel liefde voor zijn oude club. "Ik heb er de mooiste tijd uit mijn carrière gehad, volg de club nog goed en heb ook nog steeds contact met mensen binnen de club. Ik noem mijzelf dus nog steeds een trotse Ajacied."

Lees ook: De Telegraaf voorspelt: Ziyech naast Huntelaar; Blind en Tadic op de bank