De Mos wijst op tekortkomingen Ajax-aanwinst: Niets te zoeken bij Anderlecht

De Mos wijst op tekortkomingen Ajax-aanwinst: "Niets te zoeken bij Anderlecht"

Gepubliceerd: donderdag 26 juli 2018 om 10:15do 26-07-2018 om 10:15

Aad de Mos heeft geen hoge pet op van Perr Schuurs. De achttienjarige verdediger, die sinds de zomer bij Ajax speelt, zou niet slagen in de Belgische top.

"Perr Schuurs zou echt niets te zoeken hebben bij Anderlecht", stelt De Mos in gesprek met De Limburger. De bevestiging kreeg hij een kleine twee weken geleden, toen Schuurs met Ajax tegen Anderlecht speelde. "Die heeft nog zoveel tactische tekortkomingen. Daar kom je echt niet mee weg in België. Die dekt zelfs nog aan de verkeerde kant. Dimata (spits van Anderlecht, red.) was hem steeds de baas."

De Mos vindt het voetbal in België sowieso van een veel hoger niveau. "In Nederland spelen we schoolvoetbal, in België spelen ze volgens de internationale regels", zegt hij. "Het is daar overleven, niemand is er heilig. Drie keer verliezen en de trainer is weg. Met goed voetbal verliezen? Daar heeft niemand een boodschap aan, maar winnen via de onderkant lat en de rug van de keeper; dan is alles prima. Het is gewoon een compleet andere voetbalcultuur."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met De Mos?

(6577 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws