AZ beleeft dramatische avond in Kazachstan, knappe comeback Vitesse biedt kansen

26-07-2018 18:50
164

Vitesse en AZ moeten volgende week vol aan de bak om de derde ronde van de Europa League-kwalificatiecyclus te bereiken. AZ verloor op bezoek bij Kairat Almaty, terwijl Vitesse met moeite een punt uit het duel met FC Viitorul sleepte.

Kairat Almaty - AZ
De nummer drie van Nederland domineerde de eerste helft in Kazachstan. Via onder meer Fred Friday kreeg de ploeg van John van den Brom ook kansen, maar die werden niet benut. Ondanks het veldoverwicht wist Almaty wél te scoren. Al na twaalf minuten stond de thuisploeg op voorsprong nadat AZ weinig overtuigend verdedigde. AZ bleef de ploeg met het meeste balbezit, maar wist het balbezit niet te converteren naar grote kansen.

Kort na rust verdubbelde Aderinsola Aseola de marge voor de ploeg uit Kazachstan. AZ probeerde met man en macht iets aan de achterstand te doen, maar slaagde daar niet in. Grote kansen bleven uit en dus was de pijnlijke 2-0 nederlaag een feit. Volgende week donderdag zullen de Alkmaarders alles op alles moeten zetten om Almaty alsnog te verslaan. Het thuisduel begint dan om 20.45 uur.

FC Viitorul - Vitesse
Vitesse kwam bepaald niet overtuigend voor de dag in Roemenië. De ploeg van Leonid Slutsky kreeg weinig grote kansen en keek bij rust zelfs tegen een 1-0 achterstand aan door Denis Dragus. Kort na rust ging het opnieuw fout en wederom was het Dragus die een fraaie aanval afrondde. Toch wist Vitesse het tij te keren. Niet lang na de 2-0 zorgde Tim Matavz met een rake kopbal voor de aansluitingstreffer. Twintig minuten voor tijd voltooide aanvoerder Bryan Linssen de comeback: hij knikte de 2-2 binnen.

Door de fraaie comeback kan Vitesse de klus over een week klaren in eigen huis. De terugwedstrijd van de Arnhemmers staat ingepland voor volgende week donderdag. De aftrap van Vitesse - FC Viitorul in de Gelredome vindt plaats om 20.00 uur.