VVV komt met Steijn-nieuws: succestrainer verlengt contract en gaat verhuizen

VVV komt met Steijn-nieuws: succestrainer verlengt contract en gaat verhuizen

27-07-2018 07:19
18

Maurice Steijn blijft definitief behouden voor VVV-Venlo. De in Den Haag geboren trainer leek van plan om deze zomer uit De Koel te vertrekken, maar bleef toch en heeft inmiddels zijn aflopende contract verlengd.

De 44-jarige oefenmeester ligt nu tot de zomer van 2021 vast in Noord-Limburg, laat VVV vrijdagochtend weten via de officiële kanalen. "Het contract met Maurice liep na dit seizoen af en wij vonden het juist nu belangrijk om duidelijkheid te scheppen, zowel intern als extern", verklaart algemeen directeur Marco Bogers, die verwacht dat Steijn zijn nieuwe verbintenis zal respecteren. De trainer gaat zelfs met zijn gezin in Venlo wonen. "Een mooie maar zeker niet te onderschatten stap. Het is logisch dat hij dit niet voor één jaar doet. Samen met Maurice hebben we de afgelopen jaren successen behaald en goede ontwikkelingen ingezet. Het werk is nog lang niet af."

De voormalig trainer van ADO Den Haag was aan het eind van vorig seizoen nog in gesprek met Feyenoord over een rol als assistent-trainer, maar gaat nu zijn vijfde seizoen in Venlo tegemoet. In 2017 leidde Steijn de club naar het kampioenschap in de toenmalige Jupiler League. Afgelopen seizoen speelde VVV zich al in een vroegtijdig stadium veilig, waarna het uiteindelijk vijftiende werd in de Eredivisie.