Klaassen verpulvert transferrecord in Duitsland: Alles moest heel snel gaan

Klaassen verpulvert transferrecord in Duitsland: "Alles moest heel snel gaan"

27-07-2018 12:11
38

Davy Klaassen mag zich sinds vrijdag de duurste speler in de historie van Werder Bremen noemen. In Noord-Duitsland wordt de 25-jarige middenvelder, die voor vijftien miljoen euro overkomt van Everton, met open armen ontvangen.

"Met hem hebben we onze absolute Wunschspieler naar de Weser gehaald", verklaart trainer Florian Kohfeldt op de clubsite. "We hadden hem al lange tijd in de gaten en zijn blij dat deze kans zich voordeed. Davy is strategisch erg sterk, kan het ritme van de wedstrijd bepalen, is creatief en beschikt ook over loopvermogen en agressiviteit. Hij zal echt een centrale rol gaan spelen in onze speelwijze."

Deze zomer reisde Kohfeldt met een delegatie van Werder Bremen af naar Manchester om met Klaassen te praten over een transfer. "We hebben hem duidelijk gemaakt waar we met Werder naartoe willen, hoe we willen spelen en wat voor speciale club dit is. Alles moest heel snel gaan en perfect worden voorbereid."

Frank Baumann, algemeen directeur in Bremen, is ook vol lof over Klaassen, die bij Everton geen perspectief had. "We zijn erg blij dat we met hem precies de speler hebben gevonden die we zochten. Davy brengt al veel kwaliteit, talent en ervaring op een relatief jonge leeftijd. Hij zal ons team vanaf dag één beter maken."

Lees ook: Klaassen verlaat Everton en tekent voor recordbedrag bij Werder Bremen