Done deal: AZ en ADO maken einde aan soap en bevestigen Johnsen-transfer

Done deal: AZ en ADO maken einde aan soap en bevestigen Johnsen-transfer

27-07-2018 14:30
92

De kogel is door de kerk: Björn Johnsen verruilt ADO Den Haag voor AZ. De Noorse spits tekent in Alkmaar een contract voor vier jaar.

AZ en ADO hebben de deal vrijdag bevestigd via de officiële kanalen. De twee Eredivisie-clubs steggelden de laatste weken over de transfersom van Johnsen, die voor ongeveer twee miljoen euro de overstap maakt. AZ en ADO doen geen mededelingen over het bedrag.

"Ik ben heel blij om bij zo'n mooie club te zijn", reageert Johnsen op de website van zijn nieuwe club. "Behalve goals maken en assists geven wil ik hier een betere speler worden. En voor het team wil ik dé targetman zijn."

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, is blij met de deal. "We hebben Björn afgelopen seizoen bij ADO en de nationale ploeg veel aan het werk gezien. Het is een spits die heel makkelijk doelpunten maakt. Hij heeft er bij ADO negentien gemaakt, zónder penalties. Wij denken dat hij perfect in het profiel past van de spits die wij zoeken."

Johnsen, die eerder in Noorwegen, Spanje, Portugal, Bulgarije en Schotland speelde, sluit dit weekend aan bij de ploeg van John van den Brom. Vorig seizoen was hij de topscorer van ADO met negentien doelpunten in zijn eerste Eredivisie-seizoen.