Opvallend gerucht: Ajax-flop is klaar en zoekt naar uitweg in Amsterdam

Opvallend gerucht: Ajax-flop is klaar en zoekt naar uitweg in Amsterdam

27-07-2018 15:52
141

De kans bestaat dat Luis Manuel Orejuela na één seizoen weer vertrekt bij Ajax. In Colombia wordt rekening gehouden met een terugkeer van de rechtsback.

Orejuela kwam een jaar geleden voor 3,65 miljoen euro over van Deportivo Cali, maar heeft zijn belofte nog geen moment kunnen waarmaken in Amsterdam. Het leidt tot geruchten in Colombia. Volgens El Deportivo zoekt Orejuela naar een mogelijkheid om terug te keren naar zijn geboorteland.

Deportivo Cali wordt aangevoerd als mogelijke bestemming van Orejuela. In 2015, 2016 en 2017 was de rechtsback een onbetwiste basisspeler bij de Colombiaanse club, waarmee hij zich ook in de kijker speelde van hoofdscout Henk Veldmate en directeur spelersbeleid Marc Overmars. Ook Atlético Nacional zou in de markt zijn.

Orejuela moest het afgelopen seizoen vooral doen met wedstrijden bij Jong Ajax. Hij begon zestien keer in de basis en scoorde één keer. In de Eredivisie stokte de teller bij 44 minuten voor Ajax. Op dit moment staan Noussair Mazraoui en Rasmus Kristensen voor hem in de pikorde. Joël Veltman is geblesseerd.