Van Leeuwen bevestigt Twente-transfers: Spanjaard en Braziliaan op komst

Van Leeuwen bevestigt Twente-transfers: Spanjaard en Braziliaan op komst

27-07-2018 19:31
152

FC Twente verwelkomt spoedig twee aanwinsten. De Spaanse aanvaller Aitor Cantalaprieda en de Braziliaanse verdediger Ricardinho worden maandag gekeurd, meldt TC Tubantia. Technisch directeur Ted van Leeuwen is blij met de dubbeldeal.

De 22-jarige Cantalaprieda is een linksbuiten, die ook op de rechterflank uit de voeten kan. Hij genoot zijn opleiding bij FC Barcelona, maar speelde afgelopen seizoen in het tweede elftal van Sevilla. "Toen Aitor op de markt kwam, heb ik meteen doorgepakt", reageert Van Leeuwen tegenover de regionale krant.

"Hij is een technische, sierlijke speler, maar wacht nog op zijn echte doorbraak. Ik geloof in die jongen, het is er één uit de categorie die we kunnen oppoetsen tot iets moois", aldus Van Leeuwen. De Spanjaard tekent een contract voor twee jaar in de Grolsch Veste. Voor Ricardinho ligt een eenjarig contract klaar. Hij komt over van Oxford United uit de League One.

Van Leeuwen wilde de linksback al in zijn eerste periode bij Twente vastleggen. "Maar toen kon hij in Azerbeidjan heel veel geld ophalen. Vorig seizoen wilde ik hem naar Esbjerg halen, maar bood Oxford meer. En nu hebben we hem. Een ervaren, nog zeer fitte verdediger, die afgelopen seizoenen bijna alles heeft gespeeld."