Standard tankt vertrouwen voor mogelijke Ajax-clash en wint doelpuntrijke kraker

27-07-2018 23:28
77

Standard Luik, binnenkort waarschijnlijk Champions League-tegenstander van Ajax, heeft vrijdagavond thuis tegen KAA Gent het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen afgetrapt. Les Rouches trokken aan het langste eind in een doelpuntrijke topper: 3-2.

De eerste helft was vrijwel volledig voor de thuisploeg. De Walen hadden het beste van het spel en kregen ook de grootste kansen. Het eerste doelpunt van het seizoen werd verzorgd door Moussa Djenepo. De Malinees nam een fraaie pass van Paul-José Mpoku in ontvangst en rondde beheerst af: 1-0.

Nadat Gent-doelman Colin Coosemans met een fraaie zweefduik een poging van Samuel Bastien verijdelde, kwam Gent plotseling op gelijke hoogte. Roman Yaremchuk wist een fraaie aanval van De Buffalo's te bekronen en zorgde voor een 1-1 ruststand.

Na de rust was de wedstrijd meer in evenwicht, maar Standard drukte door. Nadat de VAR buitenspel van de thuisploeg over het hoofd had gezien, benutte Mpoku een penalty. Renaud Emond sloeg tien minuten voor tijd het beslissende gat voor Les Rouches. Stallone Limbombe, de broer van oud-NEC'er Anthony, bracht de hoop nog terug in de Gentse harten, maar zijn 3-2 bleek niet de opmaat voor een late comeback.

Wanneer Ajax op woensdag 1 augustus een 2-0 voorsprong tegen Sturm Graz over de streep kan trekken, wacht het een dubbele ontmoeting met Standard. De wedstrijden in de derde Champions League-voorronde staan gepland voor 7 of 8 en 14 of 15 augustus.