'Koeman is bij Ajax geweest en toen hebben we gesproken, ik blijf gretig'

'Koeman is bij Ajax geweest en toen hebben we gesproken, ik blijf gretig'

28-07-2018 10:43
41

Klaas-Jan Huntelaar speelde vorig seizoen meer dan verwacht, mede door vormverlies en een blessure van zijn concurrent Kasper Dolberg. De 34-jarige spits vindt dat hij er meer uit had moeten halen, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"Meer doelpunten moeten maken, meer assists moeten geven. Soms was het wel oké, maar soms ook niet. Ik miste te veel kansen", erkent Huntelaar. "Een paar wedstrijden had ik achteraf niet moeten spelen, omdat ik niet helemaal fris was na blessures." Het feit dat hij meer kansen mist, baart hem geen zorgen. "Dat wijt ik ook niet aan het feit dat ik ouder word."

Met Dusan Tadic heeft Huntelaar er bij Ajax bovendien een geweldige aangever bij. "Hij kan veel brengen en ons verder helpen. Voor iedereen is het fantastisch dat hij er is. Als ik het WK keek en zag hoe die ballen op het hoofd van Mitrovic legde, dan word ik daar als spits wel heel blij van. Hij deed het ook al tijdens zijn invalbeurt tegen Sturm Graz."

Als Oranje zich had geplaatst voor het WK, dan was de kans dat Huntelaar was meegegaan niet groot geweest. "Bondscoach Ronald Koeman is een keer bij Ajax geweest en toen hebben we even gesproken. Hij vertelde mij open en eerlijk dat hij met een jonge generatie verder gaat. Prima, maar ik heb ook gezegd dat ik altijd gretig blijf."

Lees ookHuntelaar 'wil gewoon niet anders': 'Vreselijk om dat niet te hebben'