Klopp veroordeelt Ramos: 'Dan zie je dat het meedogenloos en wreed is'

Klopp veroordeelt Ramos: 'Dan zie je dat het meedogenloos en wreed is'

28-07-2018 12:15
64

Jürgen Klopp heeft zijn stilzwijgen over de acties van Sergio Ramos in de Champions League-finale van afgelopen seizoen doorbroken. De Liverpool-manager noemt het optreden van de Real Madrid-captain 'meedogenloos en wreed'.

Ramos blesseerde Liverpool-ster Mohamed Salah in Kiev én deelde een elleboog uit aan doelman Loris Karius, die naar verluidt een hersenschudding opliep en na het incident opzichtig blunderde. "Als je de beelden terugkijkt en je bent niet voor Real, dan denk je dat het meedogenloos en wreed is", laat Klopp weten aan Engelse media, waaronder Sky Sports.

"Als je alle acties van Ramos achter elkaar zet, en ik kijk al voetbal sinds ik vijf jaar oud ben, dan kom je er een hele hoop tegen", vervolgt de 51-jarige oefenmeester, die vindt dat scheidsrechter Milorad Mazic had moeten ingrijpen, met name bij het incident met Salah. "Het moet beter worden beoordeeld. Voor de VAR zou het een situatie zijn om nog eens te bekijken. Niet om een rode kaart te geven, maar om eens goed te kijken wat er gebeurde."

Klopp vindt dat niet de indruk mag worden gewekt dat in het topvoetbal alles geoorloofd is om te winnen. "Het was meedogenloos. Ik denk niet dat Mo in die situatie altijd geblesseerd zou zijn geraakt, het was ook een beetje ongelukkig, maar dit moeten we niet willen. Ik weet ook niet of het nog eens gebeurt: de keeper een elleboogstoot geven, de topscorer neerhalen als een worstelaar en de wedstrijd winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie