Van Leeuwen had 'prachtig lijstje' voor FC Twente: 'Is inmiddels verdampt'

Van Leeuwen had 'prachtig lijstje' voor FC Twente: 'Is inmiddels verdampt'

28-07-2018 21:24
98

Ted van Leeuwen had bij zijn komst naar FC Twente een mooi lijstje opgesteld met daarop de namen van een aantal veelbelovende talenten. Door de financiële malaise in de Grolsch Veste is de nieuwe technisch directeur van de degradant echter met handen en voeten gebonden. 

"Mijn plan was een elftal te formeren dat alle kans heeft op promotie en tegelijkertijd waarde te creëren voor de toekomst", steekt Van Leeuwen van wal in gesprek met Voebal International. 

"Bij mijn komst had ik een prachtige lijst klaar met daarop een aantal toptalenten zoals we ooit Enes Ünal naar Enschede haalden. Beloftevolle spelers die na twee jaar doorontwikkeling transferbedragen tussen de zes en vijftien miljoen euro kunnen opbrengen. Dat is de enige manier voor FC Twente om ooit van die schulden af te komen. Een aantal van die opties is inmiddels uit onze pijplijn verdampt en een andere kant op gegaan."

Dankzij een financiële injectie van de gemeente Enschede en investeerders - zo'n tien miljoen euro - kan Van Leeuwen inmiddels de transfermarkt op. Aitor Cantalaprieda en Ricardinho worden komende week medisch gekeurd door FC Twente