'Ik droeg op de foto's een PSV-broekje en daarna kreeg ik een DM van Isimat-Mirin'

'Ik droeg op de foto's een PSV-broekje en daarna kreeg ik een DM van Isimat-Mirin'

29-07-2018 11:32
33

Soms wordt-ie weggezet als een clown, maar kickbokskampioen Robbie Hageman weet wel beter: PSV-verdediger Nicolas Isimat-Mirin is een op-en-top atleet die lééft voor het voetbal. Hagen zegt dat in een interview met VICE Sports. 

Hageman trainde regelmatig met spelers van PSV. Isimat-Mirin was de eerste die bij hem aanklopte. "Conor McGregor had in die tijd twee trainingsfoto's van ons op Instagram geplaatst. Op allebei droeg ik een PSV-broekje en kort daarna kreeg ik een DM van Isimat-Mirin. Hij wilde graag een keer meetrainen en was daarmee de eerste. Als rasechte fan vond ik dat natuurlijk geweldig", legt Hageman uit

Ook voormalig huurling Oleksandr Zinchenko en doelman Jeroen Zoet kwamen een paar keer met Isimat mee. "Tegenwoordig trainen ze minder vaak hier. PSV wil dat hun spelers daadwerkelijk rust pakken op rustdagen. Eerst mochten die gasten nog van alles doen, maar de club heeft liever dat ze alle rust nemen die ze nodig hebben. Hierdoor is voor hen de drempel om te komen trainen hoger geworden."

"Laatst zocht ik PSV op tijdens hun voorbereiding in Zwitserland. Toen Isimat niet hoefde te spelen tijdens een oefenduel, kwam hij gezellig bij ons buurten in plaats van dat hij in de dug-out ging zitten", vervolgt Hageman. "Iedereen ziet hem als een clown, maar hij is op en top serieus. Een echte atleet. Vraag hem of hij zijn shirt omhoog doet en je ziet het."