Update: Verheugd Fulham rondt vijfde zomerdeal af: 'Welcome home'

Update: Verheugd Fulham rondt vijfde zomerdeal af: 'Welcome home'

30-07-2018 18:39
29

Fulham gaat de Premier League in met Aleksandar Mitrovic. De Servische spits komt definitief over van Newcastle United, melden Engelse media.

De complete Engelse pers, waaronder Sky Sports en The Chronicle, meldt dat Mitrovic op weg is naar Craven Cottage. Fulham betaalt de hoofdprijs voor de 23-jarige spits: 25 miljoen euro. De transfersom, die is geaccepteerd door Newcastle, kan door bonussen oplopen tot 30 miljoen. Mitrovic ondergaat in de komende 48 uur een medische keuring.

Mitrovic speelde de tweede helft van afgelopen seizoen al op huurbasis bij Fulham en was toen in zeventien Championship-wedstrijden goed voor twaalf doelpunten. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in de promotie van de Londense club naar de Premier League. Mitrovic wordt na Fabri, Maxime Le Marchand, Andre Schurrle en Jean Michael Seri de vijfde aankoop van Fulham deze zomer.

Update 30/7 18.39 uur: Fulham heeft de komst van Mitrovic bevestigd. De spits komt over van Newcastle United en tekent een contract tot de zomer van 2023, zo meldt de Engelse promovendus.