Klaassen 'wist niet veel' van Werder en vond keuze moeilijk: 'Ik wist: ik wil weg'

Klaassen 'wist niet veel' van Werder en vond keuze moeilijk: 'Ik wist: ik wil weg'

29-07-2018 18:14
79

Davy Klaassen is blij dat hij bij Werder Bremen weer op nul kan beginnen. Eerder deze week rondde de middenvelder zijn transfer van Everton naar de Bundesliga-club af. Hij maakte vrijdag zijn officieuze debuut en viel zondagmiddag in tijdens een oefenduel met FC Groningen (0-0). 

"Mijn eerste indruk is goed, alleen maar positief. Ik ben heel blij dat ik hier ben", zei Klaassen na afloop tegen FOX Sports"Hier moet ik gaan voetballen. Het is het belangrijkste dat ik er weer plezier in ga hebben."

Ruim een jaar geleden betaalde Everton een kleine 30 miljoen euro voor Klaassen. De Oranje-international kwam echter amper aan de bak op Goodison Park. "Het was moeilijk om een volgende keuze te maken. Waar ga ik nu voor kiezen? Je weet dat de volgende stap een goede moet zijn..."

"In het begin dacht ik niet veel bij Werder Bremen, want ik wist niet veel van de club. Ik wist nog niet echt wat ik wilde, alleen dat ik in ieder geval weg wilde. Het is moeilijk om dat te bepalen. Toen ik met de trainer sprak, gaf dat de doorslag."

De visie van Florian Kohfeldt overtuigde Klaassen. "De speelwijze is één van de redenen dat ik hierheen ben gekomen. De trainer wil aanvallend voetballen, op balbezit, veel druk zetten."