Update: 'Geen akkoord en geen keuring; Witsel wacht in België op deal'

Update: 'Geen akkoord en geen keuring; Witsel wacht in België op deal'

Gepubliceerd: maandag 30 juli 2018 om 12:00ma 30-07-2018 om 12:00

Axel Witsel is op weg naar de Bundesliga. Borussia Dortmund verwelkomt de Belgische middenvelder maandag voor een medische keuring.

Dat meldt het Waalse RTBF zondag. Witsel stond het afgelopen anderhalf jaar onder contract bij het Chinese Tianjin Quanjian, maar heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer in de Europese top. Alles wijst erop dat Dortmund zijn nieuwe club wordt. Maandag wordt hij in Duitsland verwacht voor een medische keuring. Witsel kan aansluitend zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract.

Dortmund heeft naar verluidt twintig miljoen euro over voor Witsel, die qua salaris zou moeten inleveren. Toch zou hij nog zo'n tien tot twaalf miljoen euro per jaar overhouden. Dat salaris is naar Bundesliga-normen bijzonder hoog. De 29-jarige middenvelder aast ook op een transfer vanwege zijn vrouw Rafaella, die niet gelukkig is in China en dichter bij huis wil wonen. Dortmund ligt op amper 200 kilometer van Luik, de thuisstad van Witsel.

Update 30/7 12.00: Van een medische keuring in Dortmund is voor Witsel nog géén sprake. Het Nieuwsblad schrijft dat Tianjin Quanjian inmiddels ontkent dat de controleur een afkoopsom van twintig miljoen in zijn contract heeft staan. Van een akkoord tussen de Chinezen en de Duitse topclub is dan ook (nog) geen sprake. Witsel keert voorlopig niet terug naar China. Hij wacht in België af, in de hoop dat er alsnog snel witte rook komt. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws