'Feyenoord ziet nog geen mogelijkheden voor terugkeer van duo in De Kuip'

'Feyenoord ziet nog geen mogelijkheden voor terugkeer van duo in De Kuip'

30-07-2018 07:07
93

Feyenoord hoopt op een extra versterking deze zomer, maar het ontbreekt de club aan financiële armslag. Trainer Giovanni van Bronckhorst zei na het oefenduel met Levante dan ook dat de selectie 'in principe rond is'.

Het Algemeen Dagblad twijfelt of Van Bronckhorst zegt wat hij echt denkt. De Rotterdammers scoorden fraai via Jens Toornstra en Steven Berghuis, maar speelden ook een helft lang pover en tempoloos. De bekerhouder nam pas afstand, nadat Levante de gehele ploeg had gewisseld.

Het AD stelt dat Feyenoord zonder Nicolai Jörgensen puur afhankelijk is van Berghuis en Robin van Persie. 'Met hun uitstekende spel geven zij de Rotterdamse club de allure van een titelkandidaat', schrijft de krant. 'De kanttekening: is het realistisch dat het lichaam van Van Persie, die volgende week 35 wordt, dit maandenlang kan brengen?'

Feyenoord wil wel degelijk met een sterkere groep de strijd aangaan met Ajax en PSV, maar blijft financieel achter. 'Ajax trekt achteloos 30 miljoen uit om twee spelers te halen, terwijl PSV de selectie eveneens de gewenste impuls kon geven', aldus het AD. 'Feyenoord onderhandelt op zijn beurt weken met Southampton of Jordy Clasie alsjeblieft voor een seizoen te huur is.'

Feyenoord zou graag zien dat naast Jordy Clasie ook Daryl Janmaat en Leroy Fer terugkeren in De Kuip. Die spelers staan vermoedelijk ook open voor een terugkeer. Het ontbreekt de club dus echter aan de mogelijkheden.