Fries experimentje mislukt volledig tijdens 8-2 debacle: 'Weerloos afgeslacht'

Fries experimentje mislukt volledig tijdens 8-2 debacle: 'Weerloos afgeslacht'

Gepubliceerd: maandag 30 juli 2018 om 11:42ma 30-07-2018 om 11:42

SC Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink is zaterdag geschrokken van de gelatenheid bij zijn elftal. De Friese Eredivisie-formatie werd in Duitsland met 8-2 afgeslacht door TSG Hoffenheim. Na 20 minuten stond het al 4-0. 

"Ze kwamen als een lawine over ons heen. Wat mij het meest stoorde, was dat iedereen het over zich heen liet komen. Als je na zes minuten op achterstand komt, dan wil je een reactie zien van je ploeg", aldus Olde Riekerink in gesprek met de Leeuwarder Courant

"Er was geen strijd, er werd niet als team gereageerd, het was gelaten. Dat zijn dus allemaal termen die je niet bij je team wilt zien. Oké, Hoffenheim heeft wel echt een goede ploeg. De topspelers in de Eredivisie hebben alle moeite om bij zo’n elftal in de basis te komen. Hoffenheim speelde tegen ons ook in de sterkste opstelling, maar dat betekent niet dat je je weerloos moet laten afslachten."

Kongolo
Aanwinst Rodney Kongolo maakte in Duitsland zijn officieuze debuut voor Heerenveen. De jongeling, van huis uit middenvelder, stond in de verdediging geposteerd. Dat experimentje van Olde Riekerink liep volledig verkeerd. "Dat kun je Rodney niet verwijten, maar wel de anderen op het middenveld. Zij dekten niet door. Daardoor ontstonden er ruimtes op het veld."

Check ook: 'Hoogtepunten' uit Duitsland: armetierig Heerenveen compleet afgeslacht

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Olde Riekerink de juiste trainer voor Heerenveen?

(1752 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws