Stekelenburg (35) volgt voorbeeld Klaassen niet: Ik begrijp wat mijn rol is

Stekelenburg (35) volgt voorbeeld Klaassen niet: "Ik begrijp wat mijn rol is"

Gepubliceerd: maandag 30 juli 2018 om 16:11ma 30-07-2018 om 16:11

Maarten Stekelenburg heeft gekozen voor een langer verblijf bij zijn huidige club. Maandag zette de Nederlander zijn handtekening onder een nieuw contract bij Everton, zo maakt de club bekend.

Het oude contract van Stekelenburg zou in de zomer van 2019 aflopen, maar Everton wil voorkomen dat de doelman over een jaar transfervrij kan vertrekken. Daarom is besloten om het contract open te breken. Het nieuwe contract van de voormalig Oranje-doelman loopt tot de zomer van 2020.

Stekelenburg accepteert dat hij dit seizoen niet de eerste doelman zal zijn. Jordan Pickford, die een ijzersterk WK keepte, krijgt de voorkeur. De ervaren Haarlemmer wil Pickford gaan ondersteunen. "Jordan heeft een heel goed seizoen achter de rug en hij speelde subliem op het WK", reageert Stekelenburg

"Ik begrijp wat mijn rol is. Ik ga met Jordan concurreren en hem pushen om nog beter te worden. Voor mij was het afgelopen seizoen lastiger, ik heb een blessure gehad en het duurde een aantal maanden om weer fit te worden. Gelukkig ben ik nu fit, ik kijk ernaar uit om met Jordan aan de slag te gaan", aldus Stekelenburg. 

Vorige week vertrok landgenoot Davy Klaassen bij Everton. Hij tekende bij het Duitse Werder Bremen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws