Ajax loopt heel veel geld mis: 'Niemand heeft er wat aan als je nepshirt koopt'

Ajax loopt heel veel geld mis: 'Niemand heeft er wat aan als je nepshirt koopt'

30-07-2018 20:05
248

Ajax-shirts die op de Chinese markt voor een kleine prijs te koop zijn: Ajax worstelt er al jaren mee, omdat de club veel inkomsten misloopt. Een officieel shirt inclusief bedrukking kost 109,95, in China slechts 25 euro. Sportmarketeer Sander Mallie benadrukt hoeveel geld Ajax misloopt door de verkoop van neppe shirts.

"Je moet gewoon weten dat niemand er wat aan heeft als je een nepshirt koopt", zegt hij tegen AT5. "Dat mag niet. Je ondersteunt je club er ook niet mee. Het zou als fan voor mij geen overweging zijn."

"Fans zien een prijskaartje, maar je moet supporters ook helpen te begrijpen dat ze de club helpen als ze een Adidas-shirt kopen. Als je geen officieel shirt koopt, zegt Adidas ook: Ajax, je bent een prachtige club, maar er worden geen shirts verkocht, want de fans kopen nepshirts. We stoppen ermee."

Mallie weet waarom een officieel shirt zo duur is. "Omdat er twee belangrijke merken op staan: Ajax en Adidas. Dáár betaal je voor. Dat is ook terecht, vind ik. Of hier tegen op getreden moet worden? Dat gebeurt ook. Ajax zit er bovenop. Dit vertegenwoordigt een gigantische omzet. Merchandising is 10-15 miljoen op een totale begroting."

"Als je Ajax écht wilt helpen, kun je het beste naar de Arena gaan, of naar de Kalverstraat (locatie fanshop, red.). Dan weet je dat de maximale opbrengsten naar Ajax gaan", aldus Mallie.