Vertrek bij PSV lonkt: Twee, drie details die een transfer blokkeren

Vertrek bij PSV lonkt: "Twee, drie details die een transfer blokkeren"

31-07-2018 00:07
103

Nicolas Isimat-Mirin neemt in een openhartig interview met het Franse Foot Mercato geen blad voor de mond en stelt dat hij in de belangstelling staat van een aantal buitenlandse clubs. Hij noemt ze zelfs bij naam.

Isimat heeft in Eindhoven nog een contract tot 2019. "De club wil heel graag dat ik blijf", vertelt de Fransman. "Ze zijn erg dankbaar, maar staan ook niet onwelwillend tegenover een vertrek. Ze bieden mij de keuze. (...) Ze staan voor alle opties open. Als ik wil blijven, valt daarover te praten. Voor nu focus ik me op de start van het seizoen."

De Fransman staat open voor een vertrek uit Eindhoven. "Ik heb mijn best gedaan en heb veel wedstrijden gespeeld. Ik denk dat het misschien tijd is voor iets anders. Dat zal uiteraard in samenspraak gaan met de club", aldus Isimat, die de vraag krijgt welke clubs belangstelling hebben. "Er zijn contacten geweest met Stade Rennes en Besiktas, maar er zijn ook andere clubs."

"We zitten nu in de situatie dat we eruit moeten zien te komen met de club. We moeten kijken of ik ben wat ze zoeken. Er zijn nog twee, drie details die een transfer blokkeren, niets ernstigs. Het gaat puur om de transferactiviteiten, wie er komt en wie er gaat. We zitten midden in de transferperiode en moeten geduldig afwachten."

Als Isimat vertrekt, dan is hij waarschijnlijk de vierde verdediger die afscheid neemt van PSV. Santiago Arias is op weg naar Atlético Madrid en in een eerder stadium raakte de club al Joshua Brenet (TSG Hoffenheim) en Kenneth Paal (huur, PEC Zwolle) kwijt. De Eindhovenaren haalden daar Denzel Dumfries, Nick Viergever en Angelino voor terug.