De Jong: 'Het liefst vaker, maar één keer in de vijf jaar kampioen zou moeten'

De Jong: 'Het liefst vaker, maar één keer in de vijf jaar kampioen zou moeten'

31-07-2018 06:49
59

Feyenoord begint met ambities aan het nieuwe seizoen, vertelt directeur Jan de Jong maandagavond bij NOS Sportforum. De regerend bekerwinnaar wil zo lang mogelijk meestrijden om het landskampioenschap.

De Rotterdammers hebben sinds 1999 één keer met de schaal op de Coolsingel gestaan, maar De Jong hoopt dat dit de komende jaren vaker gaat gebeuren. "Het liefst nog vaker, maar één keer in de vijf jaar kampioen zou moeten." Feyenoord zal wel op moeten boksen tegen aartsrivaal Ajax, dat deze zomer de portemonnee trok door Dusan Tadic en Daley Blind voor recordbedragen binnen te halen. "Zij hebben waanzinnig veel geld op de bank, iets dat wij niet hebben", aldus De Jong. "Ze breken met het verleden, kiezen voor routine en zijn bereid om het salarisplafond te doorbreken. Dat is een keuze."

Wedden

Meer odds

Bij Feyenoord is de teruggekeerde Jordy Clasie de belangrijkste aankoop tot nu toe. "Hij zei tegen mij: ik ben een kind van de club, maar ik heb altijd de ambitie gehad om in het buitenland te spelen. Dat heb ik nu drie jaar gedaan: ik ben blij dat ik het meegemaakt heb, maar ik ben nog blijer dat ik terug kan keren bij Feyenoord. Dit is mijn club hier wil ik spelen." De Rotterdammers werden ook gelinkt aan een terugkeer van Daryl Janmaat en Leroy Fer, maar De Jong wil daar niet te veel over kwijt. "Er wordt zo veel genoemd. Op dit moment speelt er helemaal niets."