Viergever ziet verschil: 'Omgeving is rustiger, meer ontspannen en gemoedelijker'

Viergever ziet verschil: 'Omgeving is rustiger, meer ontspannen en gemoedelijker'

31-07-2018 07:48
132

Nick Viergever voelt zich op zijn gemak bij PSV, maar heeft fysiek nog wel een kleine slag te maken. Dat vertelt de van concurrent Ajax overgekomen verdediger aan het Algemeen Dagblad.

"Ik heb me snel aangepast aan het team, de mensen hier. Het enige smetje is dat we het langzaam moesten opbouwen, omdat ik met een fysieke achterstand binnen kwam", zegt Viergever, die lange tijd uit de roulatie was vanwege een enkelblessure. "Ik merk nog wel dat sommige plekjes fysiek niet helemaal honderd procent zijn. Het zijn de laatste loodjes."

De 28-jarige linkspoot lijkt op een basisplaats af te stevenen onder de nieuwe trainer Mark van Bommel. PSV wilde hem in januari al aantrekken, maar dat zag Ajax toen niet zitten. "Ik had niet over deze stap nagedacht, tot PSV zich meldde. Zo simpel is het eigenlijk gegaan. Het voelde meteen goed."

Na vijf weken voorbereiding is het goede gevoel van Viergever bevestigd. Dat het er in Brabant iets relaxter aan toe gaat, noemt hij het grootste verschil. "De hele omgeving is rustiger, meer ontspannen, gemoedelijker. Het bevalt me prima hier."