Van Basten krijgt draai om de oren van FIFA: Enorm veel gezeik gehad

Van Basten krijgt draai om de oren van FIFA: "Enorm veel gezeik gehad"

Gepubliceerd: dinsdag 31 juli 2018 om 14:32di 31-07-2018 om 14:32

Marco van Basten is tijdens het WK op de vingers getikt door zijn werkgever FIFA. De Chief Officer for Technical Development van de wereldvoetbalbond onthult dat in gesprek met Metro. Van Basten uitte openlijk kritiek op een beslissing van een arbiter en de videoscheids. 

Van Basten vertelde in een interview dat een Zwitsers doelpunt tijdens het groepsduel met Brazilië (1-1) niet toegekend had mogen worden. "Daar heb ik enorm veel gezeik mee gehad. Ik kreeg een draai om mijn oren van mijn werkgever, omdat ik me niet als een FIFA-mijnheer had gedragen", vertelt Van Basten enkele weken later aan Metro

Op de vingers getikt of niet: hij blijft bij zijn standpunt. De kopgoal van Steven Zuber uit een corner had afgekeurd moeten worden, vindt Van Basten. "Die Zwitser gaf dat duwtje zodat hij kon scoren. Zonder het duwtje had hij de bal nooit kunnen koppen. Aanvankelijk dacht ik ook dat het een zuiver doelpunt was, maar in de herhalingen was het zetje duidelijk zichtbaar. Toen had de VAR moeten ingrijpen."

Lees meer over: WK 2018

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws