Van der Vaart voorspelt Ajax-titel: Toch maak ik me wel een beetje zorgen

Van der Vaart voorspelt Ajax-titel: "Toch maak ik me wel een beetje zorgen"

31-07-2018 16:59
90

Rafael van der Vaart rekent erop dat 'zijn' Ajax dit seizoen eindelijk weer eens kampioen van Nederland wordt. De voormalig Ajax-middenvelder is positief over de aankopen die de Amsterdamse club deze zomer heeft gedaan. 

"Voor Ajax telt maar één ding: kampioen worden", stelt Van der Vaart in gesprek met het Mokum Magazine. "Of dat ook gebeurt? Dat moet lukken en laten we eerlijk zijn: het wordt ook wel weer eens tijd. Ik vind dat Ajax goede aankopen heeft gedaan met Blind en Tadic en over het algemeen geldt dat ze ook echt wel de beste selectie hebben."

"Toch maak ik me wel een beetje zorgen als ik kijk naar hoe ze de laatste tijd hebben gespeeld. Ik vond het destijds jammer dat Peter Bosz niet langer bij de club bleef. Hij bracht voetbal om voor naar het stadion te gaan. Ik weet niet precies wat er toen allemaal is gebeurd en misschien was het ook wel een te grote opgave om alle onderlinge frustraties even opzij te zetten, maar dat leek mij als buitenstaander iets te gemakkelijk gaan allemaal", aldus Van der Vaart.