Ik denk niet meer dat ik terugga naar Ajax. PSV zit nu gewoon in m'n hart

"Ik denk niet meer dat ik terugga naar Ajax. PSV zit nu gewoon in m'n hart"

31-07-2018 18:09
126

Steven Bergwijn is dankbaar voor zijn periode bij Ajax, maar sluit uit dat hij ooit nog terugkeert in Amsterdam. Op dertienjarige leeftijd werd de PSV'er weggestuurd uit Amsterdam. Een dag later trainde hij al in Eindhoven.

"Ik was zeven toen ik van Wateringen naar Ajax ging. Ik was blij dat ik naar Ajax kon en heb veel aan die tijd gehad", vertelt Bergwijn aan Funx. "Ik heb daar de basistechnieken geleerd enzo. Ik heb er zes jaar gespeeld en veel geleerd. Toen is er een soort ruzie ontstaan en ben ik weggestuurd als het ware."

Een terugkeer sluit hij uit. "Ik denk niet meer dat ik terugga naar Ajax. PSV zit nu gewoon in m'n hart. Ik heb wel mooie tijden beleefd in Amsterdam", zegt de PSV'er, die vertelt hoe snel het is gegaan na zijn vertrek bij Ajax."De volgende dag trainde ik al bij PSV. Toen vielen de veranderingen in m'n leven nog wel mee, maar toen ik mijn debuut maakte in het eerste ging het heel snel."

"Ik kreeg toen best veel volgers (op social media, red.). Het was een mooi debuut. Twee minuten nadat ik erin kwam gaf ik een assist op Wijnaldum. Mooier kan niet. Sindsdien trainde ik mee met het eerste. Dan moet je je plekje veroveren in het eerste."

"Toen ik bij PSV kwam stonden we om half zes op, omdat we van Almere naar Eindhoven moesten. Mijn vader wachtte in de auto tot ik klaar was met trainen. Daarna gingen we terug naar school. Dat elke dag. Ze (ouders, red.) deden alles voor me, nog steeds."