FC Utrecht contracteert 23-jarige sensatie: 'Vastberaden zich te laten gelden'

FC Utrecht contracteert 23-jarige sensatie: 'Vastberaden zich te laten gelden'

31-07-2018 19:07
89

FC Utrecht heeft Nicolas Gavory gecontracteerd. De 23-jarige Fransman komt over van Ligue 2-club Clermont Foot Auvergne en tekent in Utrecht een contract voor drie jaar met een optie op een vierde jaar.

Gavory is een linksbenige middenvelder die ook in de defensie kan spelen. De transfer werd door zowel Franse als Nederlandse media al aangekondigd. De Telegraaf noemde het aantrekken van Gavory 'een stunt', omdat ook diverse Ligue 1-clubs op zijn handtekening jaagden. Uiteindelijk mag Utrecht zich de gelukkige noemen.

Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam legt uit waarom Gavory is vastgelegd. "Nicolas is een multifunctionele speler. Van origine een middenvelder, maar ook uitstekend inzetbaar als linksback", vertelt hij op de clubsite van de Domstedelingen. "Hij is comfortabel aan de bal, heeft een goede functionele techniek en wil graag vooruit spelen. Hij onderscheidt zich met zijn uitstekende traptechniek en passing."

"Nicolas heeft een goed seizoen achter de rug in de Ligue 2 en is vastberaden zich ook in de Eredivisie te laten gelden. Hij heeft de drive in zijn spel die past bij FC Utrecht. Linksbenige spelers met de specifieke kwaliteiten waarover Nicolas beschikt, zijn schaars. Complimenten aan de scouting en in het bijzonder Didier Martel, die een goede rol heeft gespeeld. We zijn blij dat we Nicolas aan onze selectie kunnen toevoegen, want hiermee vergroten we onze mogelijkheden."

Maandag wist Utrecht de Zweedse international Emil Bergström voor drie jaar te strikken.